Daimkiks

Jeg vil gerne starte med at advare jer om at denne opskrift er virkelig farlig – Når man først starter med at spise disse lækre daimkiks så kan man ikke stoppe igen, jeg kan i hvert fald ikke.

Du skal bruge:

250 gram smør

250 gram sukker

2 pakker Tuc-kiks

1 pakke pålægschokolade

Sådan gør du:

Læg bagepapir på en bageplade og læg Tuc-kiks ud så de dækker hele pladen.

Smør og sukker smeltes i en gryde ved høj varme mens der røres rundt i det konstant indtil det bliver til karamel (det bliver tykt får en mørk gylden farve)

Så smøres det på Tuc-kiksene (her er det en god ide først at “lime” kiksene sammen i revnerne med karamellen for derefter at smører resten af karamellen ud over det hele men det skal gå lidt hurtigt da det er svært at fordele karamellen hvis den bliver kølig.

Herefter puttes pladen ind i ovnen på 270 grader i ca 2-4 min så karamellen smeltes og bliver jævn. HUSK at holde øje for det kan godt gå hurtigt og får det for meget smager det brændt…

Så tages pladen ud. Den skal lige køle lidt og så fordeles chokoladen. Når det er smeltet smøres det ud over så det er fordelt jævnt over det hele.

Kiksene kan nu med fordel skæres ud/trækkes fra hinanden og lægges på en ny plade.

De stilles på køl og når de er kolde er de klar til at blive spist.

De kan med stor fordel laves dagen før da de lige bliver lidt bedre af at være helt hærdet/kolde.

God fornøjelse 🙂

XOXO Linda

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Linda Eskehøj

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Charlotte Frølund

    Linda, Jeg er absolut VILD med de her lækre kager – men man bliver jo sindsyg afhængig af dem <3
    Tak for at smage dem i fredags… nu er jeg jo NØD til at lave dem til weekenden 😉

    1. Linda Eskehøj

      Jeg må snart bage til dig igen søde Charlotte <3

Skriv et svar