Denne salat kan serveres året rundt enten som frokostret, forret eller hovedret. En kold tør hvidvin gør ingen skade. Jeg lærte at lave den i meet-up gruppen: Cooking in Stockholm. Denne salat er altid et hit – men det er vigtigt med friske rejer!
Opskrift
Quinoasalat med rejer og avocado
Antal portioner: 4-6 stks
Forberedelsestid: 15 min. Tilberedningstid: 45 min.
Det her skal du bruge
- 3 DL QUINOA
- 1 LØG
- 1 HØNSEBOUILLON TERNING
- 2 FED HVIDLØG
- 6 DL VAND
- 2 LIMEFRUGTER
- 1/2KG FRISKE REJER EVT MED SKAL
- 2 MODNE AVOCADO
- 1 FENNIKEL
- 1 RØD PAPRIKA
- 1 SKALLOTTELØG
- 1 BUNDT ÆRTESKUD TIL PYNT
- SALT OG PEBER
Sådan her gør du
- Hak løg og hvidløg fint. Steg dem ved moderat varme i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige.
- Tilføj quinoa, vand og hønsebouillon og lad det simre ved svag varme i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
- Still quinoa blending til afkøling.
- Skær avocado, fennikel, paprika og skalotteløg fint.
- Hvis du har købt skal rejer, så pil disse.
- Riv skallen fra de to limefrugter og pres saften af disse.
- Hæld den afkølede quinoa blanding ud på et stor fad. Tilsæt avocado, paprika, skalotteløg samt fennikel og bland det helt forsigtigt.
- Tilsæt rejer samt limeskallen sammen med limesaften.
- Inden servering pynt med med friske ærteskud.
Velbekomme, fra Have til bord
Like & Share
Du kan kommentere længere nede.