Myntefromage – uden fløde, laktosefri

Påskefrokosterne venter lige om hjørnet – i den anledning vil jeg gerne komme med et bud på en sund dessert, som er dejlig frisk og sagtens kan laves et par dage i forvejen, og som kan portions anrettes . 

Den er laktosefri, da jeg har lavet den på laktosefri neutral yoghurt, og cremefraiche. Hvis du godt kan tåle laktose, så bruger du bare helt almindelig neutral yoghurt.

Opskrift

Myntefromage

Antal: 4 stks

Det her skal du bruge

200 gram neutral yoghurt
2 æg 
2 blade husblas 
2 spsk sukrin gold (eller rørsukker)
1 bundt mynte
1 lime frugt (kun saften)

Pynt:
Cremefraiche 
Mynte blade. 

Sådan her gør du

Start med at fordel æggehvide og blomme hver for sig.

Pisk æggehviderne helt stive.

Kom yoghurt, æggeblomme,mynte, sukrin og lime saft op i en skål og stavblend det hele godt igennem.

Udblød husblas i koldt vand i 5-10 min, klem vandet ud, og smelt husblas i mikrovnen eller over vandbad. 

Vend yoghurt masse og æggehvider sammen, tag 2 dl over i en skål, og vend det sammen med husblassen, og rør husblassen godt ud, hæld det så tilbage over i den anden skål. 
( På den måde undgår man klumper ) 

Anret i glas, og stil på køl 2-3 timer så den er stivnet og pynt af inden servering.

Opbevares på køl.

Sensefordeling for 1 et glas 
Hf1-2: intet 
Hf3: 1/4 æg 
Hf4: Intet 

Fedt: 0,5 spsk cremefraiche 
Smagsgivere: Mynte, sukrin

Mælk: 0,5 dl 

Carina

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar