Sund og nem opskrift på en antiinflammatorisk inspireret græskarsuppe.
Græskarsuppe med sød kartoffel
Antal personer: 2
Tidsforbrug: 30 min.
Tidsforbrug: 30 min.
Det skal du bruge:
- 200 g hokkaido-græskar
- 150 g sød kartoffel
- 1 stor tomat
- 1 dl grøntssagsbouillon
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk. stødt spidskommen
- ca 1 l vand
- lidt oliven- eller kokosolie
- Smages til med salt, friskkværnet peber
evt chili
Topping: rugbrødscroutoner, græskarkerner
Sådan gør du:
Del græskarret. Fjern kerner og skræl. Skær græskar, sød kartoffel og tomat i tern. Hak løg og hvidløg og svits i olie. Tilsæt spidskommen.
Tilsæt vand og boullionen, og bring i kog. Skru derefter ned på medium varme og lad suppen simre i 15 minutter, hvorefter det blendes og smages til med salt, peber og evt chili for ekstra spice.
Anret suppen med rugbrødscroutoner og græskarkerner.
Velbekomme!