Hvorfor er det nu lige, at de der kostfiber er så vigtige?
Langt de fleste får faktisk slet ikke kostfiber nok, hvilket virkelig er en skam. For kostfiber er bare så gode for vores system. Kostfiber gør så vi kommer hurtigere på wc. Der kommer mere afføring med ud når vi går på wc. Kostfiber binder sig til affaldsstofferne, bakterier og skadelige stoffer som fx kræftfremkaldende stoffer. De hjælper på et stabilt blodsukker, hvilket er vigtigt så vi ikke går sukkerkolde. På den måde rammer vi hellere ikke ind i den vanvittige lyst til sukker.
Jeg har samlet 5 gode råd til hvordan du optimere din mad med kostfiber.
Her kommer de:
- Der er gode kostfiber i grøntsager. Særligt ærter, Grønne Bønner, Broccoli, Hvidkål, grønkål og blomkål er fyldt med kostfiber.
- Frugt er noget langt de fleste spiser, så det er bare at vælge de frugter med flest kostfiber i. fx: Figner, abrikos, hindbær, jordbær, stikkelsbær, svesker og æbler.
- Altid vælge grovbrød og grovpasta. Vi har tilbøjelighed til at have for vane at vælge de hvide. Bryd vanen, vælg grov!
- Havregryn er en virkelig god kilde til kostfiber, hvilket er så godt. For havregryn kan sniges ind alle steder. Fx kan man bruge dem i frikadeller i stedet for hvedemel. Man kan bruge det til kager og muffins. Det er noget både børn og voksne kan li.
- Kikærter indeholder 17 gram kostfiber per 100g og er fyldt med gode proteiner. Kikærter behøver slet ikke at være kedelige. Carina Rother har lavet en fantastisk opskrift på ”Kikærte Romkugler” Den synes jeg bestemt i skal gå ind og se!
Det var 5 råd om kostfiber, dette er i hvert fald værd at tænke over næste gang man står og skal vælge mad.
Der er selvfølgelig meget mere at sige om kostfiber. Er du blevet så nysgerrig, at du må vide mere, kan du finde mere om det inde på altomkost.dk
Kærligst Jeanette
Like & Share
Du kan kommentere længere nede.
Indlægget er skrevet af
Du kan følge mig her:
Andre indlæg i denne kategori