Fastelavnsboller – vandbakkelser.

Fastelavn nærmer sig, og det betyder fastelavnboller og de her smager virkelig godt! Det er i ihvertfald det datteren siger. 

Hvis du ikke har mod på lave vandbakkelser fra bunden – har jeg set i Netto, du kan få en pose fra DanÆg! Blot et tip! 

Læs også : Sundere kugler.

Opskrift

Fastelavnsboller

Antal: 12 stks

Det her skal du bruge

Evt den pose fra DanÆg – følg vejledningen på pakken.
 
Vandbakkelsedej: 
150 g smør
2 spsk lyst rørsukker
3 dl vand
150 g hvedemel
3-4 æg, str. M/L
1 tsk vaniljepasta 

Vaniljecreme: 
1 tsk vaniljepasta 
3 spsk lyst rørsukker
30 g maizena majsstivelse
3 dl sødmælk
3 æggeblommer
3 dl piskefløde

Valgfri syltetøj 
Flormelis drys 

Sådan her gør du

Vandbakkelser: 
Kom smør, rørsukker, vaniljepasta og vand op i en gryde. Bring det i kog. Smelt smørret og det koger tages det af varmen. Sigt mel og kom det hele i gang, og rør dejen igennem med en grydeske. Sæt gryden hen på varmen, du skal nu riste melbollen af, lad derefter melbollen køle ned.

Tilsæt et æg ad gangen og pisk det sammen. Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne dejen skiller hver gang du tilsætter et æg – men bare rolig og forsæt – , rør godt imellem hvert æg.. Pisk godt, det er gratis armtræning!

Når dejen er færdig hældes den en sprøjtepose – lav 12 klatter. Du kan også lave dem mindre. 

Bag i ovnen på 225grader i 20-25. Du må under ingen omstændigheder åbne ovnen, så falder de sammen. Lad dem afkøle. 

Vaniljecreme: 
Rør maizenaen ud i en 1/2 dl sødmælk og tilsæt æggeblommer, vaniljepasta og resten af sukkeret til blandingen.. Kom resten af mælken op  lille gryde og varm mælken på til det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du pisker konstant i gryden. Bring cremen i kog til og tykner. Rør hele tiden. Tag den af varmen oh hæld den over i et fad, og lad den køle. 

Når den er nedkølet, pisker du den luftig med en håndmixer. Pisk en flødeskum af 3dl fløde, og vend det hele sammen. Put massen på en sprøjtepose. 

Skær de afkølede vandbakkelser over, fyld med creme og en klat syltetøj. Læg toppen på, og drys flormelis igennem en sigte på toppen.



Sensefordeling for 1 tæller en 1/2 spisekasse. 

Suppler derfor op med grønt og protein. 

Husk du kan følge mig på instagram her

Carina

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar