Butternut squash kage (Glutenfri)


Butternut squash kage

Lækker, sund og mættende kage som også kan bruges som morgenmadskage, Kagen er lavet glutenfri, du kan sagtens erstatte glutenfrie havregryn med almindelige havregryn.

Kagedej: 
1 butternut squash 
2 æg 
50 gram mandelmel (Blend evt 50gram mandler til  mel i en minihakker, det gør jeg. Det er nemt og billigere end mandelmel)
50 gram havregryn blendet til mel
3 spsk smeltet og afkølet smør
1 tsk bagepulver
2 spsk sukrin gold
1 vaniljesukker 
1 tsk kanel
1/2 kardemomme
Nip salt
50 gram hakket mandler

Frosting: 
Light neutral flødeost 
1 tsk vaniljesukker
1-2 spsk mælk 
1 spsk sukrin melis(det der minder om floorsukker) – KAN UNDLADES
Lidt citron saft

Kage:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær din squash over og fjern kerner, og bag din squash i i 40-50min, lad den køle og blend det til en pure. Pisk æg, smør og sukrin sammen og tilsæt alle andre ingredienser, og pisk det med en el pisker. Hæld kagedejen over i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen 30-35 min på 200 grader varmluft.. Prik evt. i kagen for at tjekke den er færdig. Lad kage afkøle. 

Frosting: 
Pisk alle ingredienser sammen og smør det jævn oven på den afkølede kage. Pynt evt. med frisk jordbær og hakkede mandler 

SENSEFORDELING:
HF1-HF2: Butternut Squash 
HF3: ÆG, light neutral flødeost
Hf4:Havregryn

Fedt: Mandler, afkølet smør.
Smagsgivere: Sukrin, salt, kardemomme, kanel, vaniljesukker, bagepulver

Du kan spise 1/4 del af kagen og få følgende dækket ind:
1 Hf 1 
1/2 Hf 3 
1/2 Hf4
2 spsk’er fedt.

Ønsker man derfor en hel fuld kasse, skal du supplere op med 1 hf 2. 1/2 hf 3 og 1/2Hf 4.
Dette er ikke nødvendigt hvis du fylder op til de resterende måltider. Personligt ville jeg blot suppelere kagen op med lidt friske bær som en del af hf4.

Husk og følg mig på instagram, for mere inspiration. Klik på instagram logoet lige herunder 



Mange kærlig hilsner

Carina

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Sandra

    vil man kunne lave den her opskrift med en almindelig squash?

Skriv et svar