Bagt pære i hjemmelavet koldskål

Sommeren den er kommet til os – og jeg er max fan af det gode vejr. Så nu skal vi lave hjemmelavet koldskål, det er så mega nemt – og det smager altså bedre end dem man køber. 
Ønsker man koldskålen mere sur eller sød i det, justerer man selvfølgelig blot i mængderne. 
Den holder sig 2-3 dage på køl. 

Læs også : Sundere kugler.

Det er absolut ikke et krav man skal bruge pære. Du kan sagtens nøjes med kammerjunker, koldskåls crunch, bær eller hvad du har lyst til 🙂

Opskrift

Bagt pære og koldskål

Det her skal du bruge

Bagt pære.
1/2 pære 
1 spsk flydende honning 

Koldskålen 
1/2 vaniljestang
40gram rørsukker 
70 gram æggeblomme 
500ml tykmælk 
500ml kærnemælk 
Lidt citron 

Evt lidt topping 

Sådan her gør du

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. 
Fordel honningen jævnt over pæren og bag til den er mør og blød – lad den køle ned. 

Koldskålen: 
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas det sammen med en 1/2 tsk. rørsukker. 
Pisk en æggesnaps med æggeblommer og rørsukker, når den er god luftig tilsætter du vaniljesukker, pisk det igennem. 
Hæld tykmælk op i æggesnapsen, vend den forsigtigt med en dejskraber – dernæst tilsættes kærnemælken. Smag til med citron. 

Hæld koldskålen på en flaske og stil den på køl gerne en lille time før den spises. Koldskålen kan sagtens bruges traditionelt med krammerjunker.

Sensefordeling:
Hf4: Pære

Koldskålen tælles i mælk.

Carina

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar