Sommeren den er kommet til os – og jeg er max fan af det gode vejr. Så nu skal vi lave hjemmelavet koldskål, det er så mega nemt – og det smager altså bedre end dem man køber.
Ønsker man koldskålen mere sur eller sød i det, justerer man selvfølgelig blot i mængderne.
Den holder sig 2-3 dage på køl.
Det er absolut ikke et krav man skal bruge pære. Du kan sagtens nøjes med kammerjunker, koldskåls crunch, bær eller hvad du har lyst til 🙂
Opskrift
Bagt pære og koldskål
Det her skal du bruge
Bagt pære.
1/2 pære
1 spsk flydende honning
Koldskålen
1/2 vaniljestang
40gram rørsukker
70 gram æggeblomme
500ml tykmælk
500ml kærnemælk
Lidt citron
Evt lidt topping
Sådan her gør du
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Fordel honningen jævnt over pæren og bag til den er mør og blød – lad den køle ned.
Koldskålen:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas det sammen med en 1/2 tsk. rørsukker.
Pisk en æggesnaps med æggeblommer og rørsukker, når den er god luftig tilsætter du vaniljesukker, pisk det igennem.
Hæld tykmælk op i æggesnapsen, vend den forsigtigt med en dejskraber – dernæst tilsættes kærnemælken. Smag til med citron.
Hæld koldskålen på en flaske og stil den på køl gerne en lille time før den spises. Koldskålen kan sagtens bruges traditionelt med krammerjunker.
Sensefordeling:
Hf4: Pære
Koldskålen tælles i mælk.
Carina
Like & Share
Du kan kommentere længere nede.
Indlægget er skrevet af
Du kan følge mig her:
Seneste indlæg
Kikærte romkugler med salt karamel.
Jeg har taget min originale opskrift på kikærte romkugler, og givet den en opgradering, det er der kommet
Vi elsker jer.
Dette indlæg indeholder reklame for Story No. 9. Jeg elsker dig – det er 3 ord der kan
Cremet blomkålssuppe
Jeg ELSKER suppe. Det er nemt, hurtigt og billigt. Hvilke af de 3 ting kan man ikke lide
Rabarbersnitter
Sommeren er over os og det bugner med rabarber i haverne og i supermarkederne. Jeg går ind for