Glutenfrie, uden raffineret sukker og bare sunde muffins.
De smager præcis som chokolade kage.
Så nyd med god samvittighed! Faktisk mente min datter hun bare kunne spise rigeligt af disse muffins til aften, fordi de var jo bare fyldt med kikærter 🙂
MEN! Lad os lige aftale i ikke og bliver skræmt af ordet kikærter, for du kan ikke smage kikærterne – det LOVER jeg
Opskrift
Kikærte chokolade muffins
Antal: 12 stks
Det her skal du bruge
En dåse kikærter (240 gram drænet)
30 gram smeltet smør
3 æg M/L
1,5 spsk kakaopulver
80 gram smeltet chokolade min 70%
1/2 tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
50 gram sukrin gold
Et nip salt
Sådan her gør du
Tænd ovnen på 185grader varmluft.
Skyl kikærterne i koldt vand. Kør kikærter i en foodproccor sammen med smeltet smør, så du får en
hel glat masse. En minihakker kan bruges, men tager lige et par minutter.
Det er vigtigt massen er glat for at undgå klumper fra kikærterne.
Hæld massen over i en skål, tilsæt resten af ingredienserne ned i en skål
og rør det hele sammen til en glat dej. Fordel dejen i 12 muffins forme og bag
i 12-14min.
Sensefordeling:
Hf3: Æg, kikærter
Fedt: Smør, kakao, chokolade
Smagsgivere: vanilje,bagepulver, natron, sukrin, salt
Du kan spise ca 3 muffins for en halv hf3 og 3 spsk fedt.
Men anbefaler nyde dem som snack eller dessert.
Husk du kan følge mig via instagram via dette link.
Carina
Like & Share
Du kan kommentere længere nede.
Indlægget er skrevet af
Du kan følge mig her:
Seneste indlæg
Kikærte romkugler med salt karamel.
Jeg har taget min originale opskrift på kikærte romkugler, og givet den en opgradering, det er der kommet
Vi elsker jer.
Dette indlæg indeholder reklame for Story No. 9. Jeg elsker dig – det er 3 ord der kan
Cremet blomkålssuppe
Jeg ELSKER suppe. Det er nemt, hurtigt og billigt. Hvilke af de 3 ting kan man ikke lide
Rabarbersnitter
Sommeren er over os og det bugner med rabarber i haverne og i supermarkederne. Jeg går ind for
De ser vildt gode ud. Det skal prøves! Kan sukrin undlades eller skiftes ud? 😅
Du kan sagtens undlade – så vil du få en lidt mere bitter muffins. Ellers kan du bruge alm sukker.
Hvor længe kan de holde sig friske?
Jeg skal bruge dem lørdag, kan jeg godt bage dem torsdag? 🙂
Hvad kan man udskifte sukrin med, hvis ikke man lige har det på lager (alm sukker er ikke et alternativ)?