1. Advent = juleboller.

Så blev det tid juleboller. 🙂 

Hvis I har prøvet bage mine kanelsnegle – så er det faktisk næsten samme opskrift, og fremgangsmåde mht. dejen.

 Dej.
200 gram smør
2,5dl mælk
50 gram gær
1 tsk. kardemomme
2 tsk. kanel
1 tsk. stødt nelliker
2 æg M/L
500-600 gram mel
1 dl rosiner(kan undlades)

Start med at smelt smør ved lav varme, det må ikke komme op og koge. Tag gryden af varmen og tilsæt mælken. Tjek det er lillefinger varmt, ellers lad det køle lidt af og smuldr din gær heri og rør den ud. Hæld din væske over i en skål, tilsæt kanel, kardemomme, nellike og æg og rør det ud. Tilsæt din mel lidt efter lidt i mens du rører det ud med en ske, på den måde undgår du klumper. Når du har tilsat næsten alt melet, skal du ælte dejen færdig på bordet. Det er vigtigt du stopper med at tilsætte mere mel, når du kan mærke dejen, er sammenhængende, let, luftig og ikke for klistret. Drys lidt mel i bunden af en skål, og stil dejen til hævning 30min med et viskestykke.

Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud i en lang pølse, men uden at ælte dejen. Del dejen i 16 og form boller. Læg bollerne på en bradepande beklædt med bagepapir, og lad bollerne hæve 30min under et viskestykke. 

Tænd ovnen på 200grader varmluft. 

Pensl bollerne med æg og drys med perlesukker når de er færdige med at hæve. Bag bollerne i 14-16min. Lad bollerne afkøle på en rist .


Mange kærlig hilsner

Carina

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar